chrome firefox opera safari iexplorer

Україна пасе задніх і у питанні добробуту дітей та матерів

04 травня 2011 о 16:19

Україна опинилася в нижній частині списку якості життя дітей і матерів серед країн, класифікованих організацією «Врятуймо дітей» (Save the Children) як «більш розвинуті», повідомляє «Радіо Свобода».

Ця міжнародна неурядова організація зі штаб-квартирою у британській столиці вже майже століття захищає права дітей.

Україна опинилася на 39-му місці серед 43-х країн, класифікованих як «більш розвинуті», коли йдеться про умови для матерів, і на 37-му стосовно добробуту дітей.

Згідно з індексом міжнародної організації Save the Children, найкращі умови бути матір’ю створено у Норвегії. За нею йдуть Австралія й Ісландія. А дитиною найкраще бути у Швеції, за якою друге місце ділять Італія та Японія.

Росія на дві позиції відстає від України у списку добробуту дітей, але російські матері мають кращі умови, ніж українські (у цьому списку Росія на одне місце випереджає Україну).

До списку 43-х країн, визначених як «більш розвинуті», входять усі європейські держави, а також США, Канада, Нова Зеландія, Австралія та Японія. Крім того, окремий індекс укладено для 121-ї «країни, що розвивається».

Найгіршим місцем для добробуту дітей у світі індекс Save the Children визнав Сомалі.

Save the Children зазначає, що індекси ґрунтуються на опублікованій урядовій інформації.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути