chrome firefox opera safari iexplorer

До Дня флоту України пройде парусна регата

23 червня 2011 о 09:23

У Севастополі і вздовж узбережжя Криму з 24 червня по 4 липня пройде відкрита парусна регата «Кубок Криму-2011» на призи командувача Військово-морських сил України, присвячена Дню флоту України та 228-й річниці Севастополя.

ВМС України будуть представлені шістьма яхтами, Чорноморський флот РФ — чотирма, також чотирма — місто Севастополь, трьома — Маріуполь, двома — Одеса, та по одній — Київ і Саки.

Організаторами регати є командування ВМС України, Севастопольська міськдержадміністрація, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту Криму.

Забезпечення вітрильних перегонів здійснюватиме навчальний катер ВМС України «Нова Каховка». На ньому перебуватиме суддівська бригада на чолі з Едуардом Юрченком.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути