chrome firefox opera safari iexplorer

До Дня Незалежності у Львові висадять квітковий прапор України

24 червня 2011 о 11:40

"У нас є ще 10 000 резервних саджанців. Вони передбачені на обслуговування Личаківського, Сихівського, Франківського та Галицького районів», — повідомив директор ЛКП «Зелений Львів» Ігор Бабій, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

У Залізничному районі, до прикладу, висадили 16 866 квітів, у Шевченківському районі висаджували спірею, гейхеру бегонію, сальвію, чорнобривці, цинерарій, пеларгонію. Великі квітники були засаджені на кільці Чорновола та Варшавської – 334,8кв.м, кільці Чорновола-Липинського – 228, 7 кв.м. В загальному 13 534 квітки – однорічні та 969 – багаторічні.

У Галицькому районі висаджено 59 250 квітів тільки на газонах та клумбах. До того ж 129 підвісних конструкцій, 79 гранітних ваз, 4 композиції на газонах.

«Наше місто щороку змінюється на краще. Ми стараємось максимально прикрасити Львів квітами, аби ще більше підкреслити мальовничість міста, його чарівність. До дня Незалежності хочемо висадити ще герб та прапор України біля пам’ятника Шевченкові», — розповіла голова Галицької районної адміністрації Ірина Маруняк.

За кошти суб’єктів підприємницької діяльності висаджено три квіткові логотипи, а також вазон у формі черевичка на проспекті Чорновола. Найближчим часом будуть облаштовані 2 нові клумби біля супермаркету «Арсен» на проспекті Чорновола.