chrome firefox opera safari iexplorer

Львів також запустив годинник зворотного відліку до Євро-2012

09 червня 2011 о 13:03

У Львові офіційно відкрили годинник зворотного відліку до старту Євро-2012. На годиннику вказано скільки часу залишилося до відкриття чемпіонату. Одночасно з представленням, 8 червня, годинник запустили.

Директор департаменту «Євро-2012» Олег Засадний розповів, що запускати годинник зворотного відліку – це нова традиція, якої дотримуються багато міст та УЄФА.

«Ця традиція, насправді, дає можливість мешканцям і туристам міста отримати додаткову туристичну атракцію, подивитися скільки залишилося часу до першого матчу, який відбудеться у 2012 році», — додав Засадний.

Кошти на виготовлення і встановлення цього годинника були виділені офіційним партнером Євро-2012 – компанією «Coca-Cola».

Відкривали годинник Олег Засадний та друзі Євро: Ольга Романова, Ігор Кульчицький та Степан Юрчишин.

На годиннику вказано дні, години, хвилини і секунди до матчу-відкриття Євро-2012. Його висота понад 2,5 м, вага – близько 300 кг. Конструкція є вандалостійкою та досить міцною.

У 2012 році на місці навколо годинника буде розміщена фан-зона, де відбуватиметься трансляція матчів чемпіонату Європи з футболу. Вона зможе розмістити понад 35 тисяч вболівальників.

Нагадаємо, годинник зворотного відліку також запустили у Києві.

 

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути