chrome firefox opera safari iexplorer

На Харківщині чиновники виселяють дітей із музшколи

07 червня 2011 о 10:03

На Харківщині у місті Первомайський (80 км від Харкова) чиновники мерії вирішили змінити прописку. З торгового центру, де вже десять років трудяться на благо країни слуги народу, мер зі свитою хочуть переїхати у будівлю місцевої школи мистецтв, де діти вчаться малювати та грати на музичних інструментах.

Таке рішення прийняли депутати міськради Первомайського ще у травні. Новий навчальний рік 280 вихованців повинні почати вже в іншому приміщенні, пише Сегодня.

Річ у тому, що за радянських часів в триповерховій будівлі, яку місцеві величають Білим домом, засідав міськком Компартії, після розпаду СРСР будівлі віддали під школу. Але чиновники хочуть повернути в комунальну власність адміністративну будівлю.

Аргумент на користь переїзду — оптимізація витрат: мовляв, відділ культури не в змозі оплачувати утримання приміщень. На культуру в Первомайському не вистачає близько 2 млн грн, тому школярам радять перевозити роялі і баяни в центральний ДК.

«Мерія не може знаходитися в універмазі, тим паче, що наші відділи і управління розкидані по усьому місту, ми ж хочемо зібрати їх під одним дахом. В цьому випадку навіть зможемо заощадити. Тим паче, що будівля міськкому партії менш пристосована для занять музикою, ніж сучасний Палац культури. Дітей ми не образимо», — завірив нас секретар Первомайської міськради Анатолій Михлик.

Проте батьки і викладачі запевняють, що займатися музикою під дахом ДК неможливо, і вже написали листи президентові, губернаторові, обласним чиновникам і депутатам і навіть в місцеву прокуратуру.

За словами завуча музшколи, дітей хочуть переселити на третій поверх міського Будинку культури. Приміщення, яке запропонували учням, розташоване прямо під бетонним дахом, який увесь час протікає. Взимку температура там не вище 10, при якій діти замерзатимуть, дуже погана акустика і немає ремонту.

Наразі діти займають приміщення загальною площею 1800 кв м — за комунальні послуги їм доводиться платити 30 000 грн.

 

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути