chrome firefox opera safari iexplorer

В центрі Києва по-рейдерськи виселяють чергову бібліотеку

23 грудня 2011 о 13:08

У жовтні цього року почався процес ліквідації центральної бібліотеки Шевченківського району ім ... Плужника на вулиці Прорізній, 15.

Про це повідомив у своєму блозі голова постійної комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

Як зазначає чиновник, площа бібліотеки разом із фондосховищем і читальною залою становить 317 м ².

Таку інформацію голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець отримав від Центральної публічної бібліотеки імені Лесі Українки, філією якої є бібліотека ім. Плужника.

"Це не перший випадок, коли влада намагається виселити бібліотеку із займаних приміщень. Нагадую, що нещодавно заради розміщення амбулаторії бібліотеку сімейного читання Чапаєвка у Голосіївському районі виселили у фойє школи. Сьогодні виникла загроза виселення бібліотеки у самому центрі міста, тому що на приміщення читальні претендують державні службовці ", — підкреслив Бригинець.

За наданою самою бібліотекою інформацією, Національне агентство України з питань державної служби планує розмістити у приміщенні бібліотеки ім. Плужника Інформаційно-ресурсний центр з питань адміністративної реформи.

«У бібліотеці ім. Плужника переконані, що управління не планує виселення бібліотеки, а лише хоче підселити до бібліотеки адміністративно-ресурсний центр, але навіть часткове зменшення бібліотечних площ є злочином проти культури. Тим більше, як показує практика, ніхто не зупиняється на частковому знищенні установи культури. І бізнесмени, і чиновники намагаються пройти рейдерський шлях до кінця», — зазначив Бригинець.

Голова комісії звернувся до голови КМДА А. Попова із проханням не допустити виселення бібліотеки із займаного приміщення, оскільки виселення і перепрофілювання бібліотек заборонено Постановою Верховної Ради України Про введення мораторію на виселення редакцій друкованих ЗМІ, закладів культури, у тому числі бібліотек, видавництв, книжкових магазинів, підприємств з розповсюдження книг та преси.

Також депутат висловив сподівання, що громада не дасть знищити одну з небагатьох публічних бібліотек у місті та стане на її захист.

17 квітня

Інші дати
Григорій Давиденко
1921 – льотчик, учасник Другої світової війни, Герой Радянського Союзу. Здійснив 215 бойових вильотів, провів 13 повітряних боїв.
Розгорнути
Народився Микита Хрущов
(1894, с. Калинівка, Росія - 1971) – радянський державний діяч, керівник Комуністичної партії УРСР (1938 – 1947), перший секретар КПРС (1953—1964).
Цвіте терен, цвіте терен, А цвіт опадає. Хто в любові не знається - Той горя не знає. (Українська народна пісня)
Розгорнути