chrome firefox opera safari iexplorer

КМДА виселяє Центральну дитячу бібліотеку ім. Шевченка «в інтересах відвідувачів»

14 травня 2012 о 13:40

КМДА виселяє Центральну бібліотеку ім. Т.Г. Шевченка для дітей м. Києва на проспекті Перемоги, 25-А нібито «в інтересах відвідувачів».

Приватні бізнес центри і торгові мережі, які також розміщені за вказаною адресою, збираються проводити реконструкцію приміщень. Бібліотеку планують пересилити в приміщення будинку культури «Більшовик», як зазначають в КМДА, — «в інтересах відвідувачів, щоб не створювати незручності для читачів і працівників бібліотеки під час реконструкції».

Про це повідомили в ГУ комунальної власності м. Києва на запит голови комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця щодо приватизації нежилих приміщень на просп. Перемоги, 25-А, в яких розміщується зазначена бібліотека.

«Таємниця такої турботи про читачів бібліотеки криється в тому, що практично весь будинок крім приміщення бібліотеки фактично проданий. Тепер залишилось продати тільки це приміщення, хоча, згідно з законодавством України, приватизації не підлягають будівлі або їх окремі частини, де розміщуються бібліотеки», — наголосив О. Бригинець.

Саме тому прокуратурою столиці вже опротестовано рішення Київради щодо включення до переліку об’єктів, які підлягають приватизації, нежитлового приміщення по проспекту Перемоги, 25-а, у якому розміщена та функціонує Центральна бібліотека ім. Т.Г. Шевченка для дітей.

«В одному зі своїх недавніх виступів О. Попов дуже правильно сказав, що він вірить киянам і не вірить чиновникам. Я так само не вірю чиновникам, в тому числі і підлеглим Попова, які нібито в інтересах відвідувачів відселяють бібліотеку, бо насправді влада діє в бізнес інтересах торговців. На жаль, влада, бізнес і суди «працюють» як єдине ціле і закладам культури дуже важко воювати проти цього триглавого монстра», — впевнений О. Бригинець.

Нагадаємо, минулого року заради розміщення медичної амбулаторії бібліотеку сімейного читання «Чапаєвка» в Голосіївському районі виселили в фойє школи. А в жовтні 2011 року загроза нависла над центральною бібліотекою Шевченківського району ім. Плужника на вул. Прорізній, 15. Так само Центральну публічну бібліотеку імені Лесі Українки не раз намагалися висилити з приміщення, але вона відстояла в судах своє право на те, щоб залишитись в своєму приміщенні.

Центральна бібліотека ім. Т.Г.Шевченка діє із 1919 року та є головною бібліотекою для дітей столиці. Її статус визначено Урядом України як науково-дослідного, інформаційного та консультативного центру з питань культурного розвитку дітей міста Києва.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути