chrome firefox opera safari iexplorer

Україна проведе стрес-тести своїх АЕС на стійкість землетрусам і повеням

27 червня 2011 о 15:15

Україна проведе стрес-тести своїх АЕС, при яких має бути звернено особливу увагу на технічну готовність станцій протистояти природним катаклізмам: землетрусам і повеням.

Крім України такі ж перевірки проведуть Вірменія, Хорватія, Росія, Швейцарія, Туреччина, Білорусь. Ці країни підписали в присутності єврокомісара з енергетики Гюнтера Г. Еттінгер відповідну декларацію.

На думку Еттінгера, підписання декларації є «великим спільним кроком вперед», як для ЄС, так і для країн-сусідів.

АЕС будуть тестуватися за допомогою процедур, розроблених Євросоюзом. Також було узгоджено можливість проведення оцінювання результатів тестів незалежними експертами з інших країн.

Тим часом, як повідомлялося раніше, зараз в країнах-членах ЄС проходять стрес-тести на об’єктах ядерної енергетики. Причиною таких дій стала аварія на АЕС «Фукусіма-1» в Японії після руйнівних землетрусу і цунамі, що сталися 11 березня.

Джерело: ZIK
Розділи: Громадянська Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути