chrome firefox opera safari iexplorer

В Європі вважають можливим членство України в ЄС за 5-10 років

21 червня 2011 о 10:02

Голова Представництва Європейської комісії в Україні Жозе Мануель Пінту ТЕЙШЕЙРА вважає, що через 5-10 років після підписання угоди про асоціацію Україна зможе виконати більшу частину критеріїв щодо членства в Європейському Союзі.

Ж.Тейшейра сказав під час прямої лінії в газеті «Аргументы и Факты».

«Україні було запропоновано підписати з ЄС угоду про асоціацію і в разі, якщо така угода буде підписана і реалізована, то, за нашою оцінкою, десь через 5-10 років Україна зможе виконати більшу частину з необхідних критеріїв, і тоді питання повноправної інтеграції України в ЄС можуть стати реальнішими», — сказав він.

Ж.Тейшейра відзначив, що немає обмежень щодо кількості країн, які можуть входити до складу Європейського Союзу. За його словами, єдиним обмеженням є природний кордон Європи. Він відзначив, що згідно з Римською угодою про створення Європейського Союзу, будь-яка країна, яка розташована в Європі, може претендувати на членство в ЄС.

Він також відзначив, що для членства в ЄС країна повинна виконати всі необхідні вимоги членства в Євросоюзі. Для цього буде необхідно прийняти те законодавство, яке є загальним для всього Європейського Союзу і створити необхідні інституційні механізми, які дозволять це законодавство реалізовувати.

Як повідомляв УНІАН, влада України і керівництво Євросоюзу сподіваються, що угоду про асоціацію буде підписано цього року.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути