chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні вперше відбулася екологічна велопроща

05 червня 2011 о 21:29

Сьогодні, у Всесвітній день охорони навколишнього середовища, в Івано-Франківську, відбулася духовно-екологічна акція «Велопроща» за маршрутом: м. Івано-Франківськ – с. Погоня.

Виїзд учасників велосипедного паломництва розпочався від храму Зіслання Святого Духа, що в Івано-Франківську на вулиці Коновальця.

За словами професора Івано-Франківської Теологічної Академії УГКЦ, ініціатора велопрощі Володимира Шеремети, захід присвячений Всесвітньому дню охорони навколишнього середовища, який світова спільнота відзначає щороку 5 червня для того, аби привернути увагу суспільства до екологічних проблем і підкреслити гостру необхідність конкретних дій для покращення стану навколишнього середовища.

«Мета акції – не тільки звернути увагу на екологічні проблеми, а й вказати, що їх вирішення є обов'язком усіх та кожного зокрема і в особливий спосіб Церкви та християн. Велопроща, яка поставила собі саме таку мету, відбувається в Україні вперше», — наголосив він.

Крім цього, Володимир Шеремета повідомив, що духовенство схвалило ідею прощі на велосипедах і більше того, понад десяток священиків зголосився до участі у заході.

Кульмінацією прощі стало богослужіння: Акафіст до Бога Творця на відпустовому місці у с. Погоня. Всі учасники дякували Богу за дари природи і перепрошували його за те, в якому стані вона нині перебуває, а також просили про підтримку та благословення для здійснення місії Божого еколога на землі та збереження створеного Богом світу.