chrome firefox opera safari iexplorer

В Одесі cвобода слова є лише в соціальних мережах

17 червня 2011 о 11:30

В Одесі бути власником телевізійного каналу – це модно, це мейнстрім. Причому робота таких телеканалів зосереджена не на партію, а на персону. Відтак, відповідні новини і програми показують.

Про це 16 червня на семінарі за участі провідних одеських інтелектуалів «Хто такі одесити і що вони можуть?» розповіла медіаексперт Зоя Казанжи.

«На офіційному сайті Національної рада України з питань телебачення і радіомовлення у державному реєстрі телерадіоорганізацій зафіксовано, що в Одесі зареєстровано 108 телеканалів, з них, я порахувала, активнодіючих – 40. Одесити, переважно не читають, вони дивляться. Людина з ТБ – це гуру, одеські ведучі – популярні. Їм вірять», — зазначила експерт Одеси.

Вона розповіла, що телеканали в Одесі діляться на опозиційні  і провладні.

«У нас (в Одесі – ред.) немає незалежних телеканалів, як у вас, наприклад, той же канал «24», в якому просто новини. Друкована преса у нас не дуже популярна. Свого часу (1996-97 р.) добре сприймалася «Вечірка», але після вбивства редактора більше ніяка газета не зайняла такого місця. У нас близько 30 активних новинних сайтів, які чітко модеруються. Зокрема, дуже популярний «Одеський форум», куди закидають політичні теми, він дуже жорстко модерується. Це пояснюють тим, що «ми платимо за утримання сайту і відповідно, стираємо те, що хочемо». Свобода слова є лише в соціальних мережах, але ви самі знаєте, як частіше використовують соцмережі», — поінформувала Зоя Казанжи.

«В Одесі настільки анонсували 9 травня у Львові, що 9 травня всі сиділи з пультом  перед телевізором… Тепер вони готуються до 22 червня. Хоча є сумніви, що вони сюди поїдуть», — зазначила Зоя Казанжи.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути