chrome firefox opera safari iexplorer

На Львівщині стартує найбільший в Україні дитячий веломарафон

25 липня 2011 о 15:39

31 липня біля пам’ятника Тарасу Шеченку у м. Соснівці (неподалік м. Червонограда Львівської області) відбудеться урочистий старт найбільшого в Україні дитячого веломарафону під назвою «Хочемо жити в незалежній Україні», який буде присвячений 20-річчю незалежності України.

Веломарафон триватиме 32 дні, протягом яких діти подолають 2000 км. За маршрутом: Соснівка – Жовква – Львів – Івано-Франківськ – Чернівці – Хотин – Кам’янець-Подільський – Вінниця – Умань – Черкаси – Золотоноша – Канів – Переяслав-Хмельницький – Бориспіль – Київ – Житомир – Рівне – Луцьк – Червоноград – Соснівка.

Організатор акції: благодійний фонд «Еко-милосердя». Мета веломарафону – популяризація велотуризму, як форми активного відпочинку та здорового способу життя для молоді, привернення уваги суспільства до проблеми збереження незалежності України та виховання патріотизму у молодого покоління українців.

Учасники веломарафону відвідають пам’ятки та історичні місця пов’язані з боротьбою за незалежність України: музей садибу Євгена Коновальця в с.Зашків, місце останнього бою Романа Шухевича в с.Білогорща, пам’ятники С.Бандері і Т.Шевченку у Львові, пам’ятки козаччини, могилу Тараса Шевченка та багато іншого.

Юні велотуристи зустрінуться зі своїми ровесниками в дитячих оздоровчих таборах на маршруті. День Незалежності веломарафонці зустрінуть у столиці України. Очікується, що до основного складу веломарафонців на окремих етапах приєднаються місцеві велосипедисти різного віку.

Джерело: ZIK
Розділи: Громадянська Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути