chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відкриють найбільший в Україні ринок

12 липня 2011 о 11:20

15 липня в Києві на Софіївській Борщагівці відкриється найбільший в Україні оптовий ринок «Столичний», де киянам обіцяють низькі ціни на овочі та фрукти.

На «Столичному» вже встановили павільйон «Овочі-фрукти» на 8 тис. кв. м. Крім того, з'явилися два навіси для торгівлі з машин — одночасно там можуть знаходитися 600 авто. Поки відкриється тільки перша черга ринку, котру планували запустити ще 1 липня, але відклали через погану погоду, яка завадила підготовчим роботам. Другу чергу обіцяють до серпня, тоді відкриються павільйони з імпортною продукцією. Обіцяють навіть екзотику — наприклад м'ясо крокодилів і страусів, пише видання «Сегодня».

«Столичний» буде першим з серії оптових ринків в Україні, які з'являться біля Харкова, Одеси, Запоріжжя, Донецька і Херсона. Повністю ринок, який перевищить за площею одеський «7-й кілометр», відкриється в 2014 році. Він займе 160 га. Для порівняння, «7-й кілометр» — 70 га.

«Ми запропонуємо широкий асортимент овочів і фруктів з усієї України. В п'ятницю, 15 липня, тут точно будуть 300 торгових точок з машин, але ми не виключаємо, що їх приїде вдвічі більше. А імпортна продукція з'явиться на ринку в серпні в дворівневих павільйонах з холодильниками. Там буде 40 магазинів», — розповів комерційний директор ринку «Столичний» В'ячеслав Забелін.

За його словами, ціни на ринку будуть найнижчі. Але купити товар можна буде тільки оптом — наприклад, не менше 10 кг.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути