chrome firefox opera safari iexplorer

Найбільший виробник мінвод в Україні заявляє про рейдерське захоплення заводів

12 листопада 2012 о 14:12

Найбільший виробник мінеральних вод в Україні компанія IDS Group Ukraine заявляє про спробу рейдерського захоплення Миргородського, Моршинського та Трускавецького заводів і просить владу втрутитися у ситуацію.

Про це заявив генеральний директор IDS Group Ukraine Марко Ткачук на прес-конференції в УКРІНФОРМі у понеділок, повідомляє кореспондент агентства.

«Сьогодні рейдерські атаки контролюючих структур спрямовані на Миргородський, Моршинський та Трускавецький заводи мінеральних вод. За надуманими рішеннями податкової міліції та районних судів Львіської та Полтавської областей щодо неповноти сплати податків арештовані активи та рахунки підприємств. Нині робота Миргородського заводу мінеральних вод уже зупинена. Щодня непрацюючий завод втрачає до 3 млн грн. Тому компанія звернулася з відкритим листом до Президента України Вiктора Януковича, Прем'єр-мiнiстра Миколи Азарова та голови Державної податкової служби Олександра Клименка із закликом негайно зупинити свавілля контролюючих органів і повернути колективу підприємства право на працю, на гідну заробітну плату і можливість утримувати свої сім'ї», — підкреслив М.Ткачук.

За його словами, компанія сумлінно сплачує податки та обов'язкові платежі, і раніше жодних претензій з боку контролюючих органів не було. Торік IDS Group Ukraine сплатила до бюджету 211 млн грн податків і зборів, за 6 місяців 2012 року — 143 млн грн.

Компанія подала апеляційні скарги на дії контролюючих органів.

Зараз, зазначив Ткачук, у Миргороді і Моршині проходять акції протесту працівників заводів компанії проти спроб рейдерського захоплення активів компанії.

Довідка

IDS Group Ukraine створена наприкінці 2004 року шляхом об'єднання Миргородського заводу мінеральних вод, Моршинського заводу мінеральних вод «Оскар», ЗАТ «Індустріальні та дистрибуційні системи» («ІДС») і ВАТ «Нова».

Група компаній IDS Group, що входить до складу IDS Borjomi International, випускає мінеральну воду під торговими марками «Моршинська», «Миргородська», «Трускавецька Аква-Еко», «Трускавецька Кришталева», «Старий Миргород», «Аляска», «Сорочинська», «Аква Няня», Aqua Life тощо.

Крім того, група є ексклюзивним імпортером грузинської мінеральної води «Боржомі» в Україні.

* На фото - Генеральний директор IDS Group Ukraine Марко Ткачук

Розділи: Суспільство