chrome firefox opera safari iexplorer

На Рівненщині ударними темпами споруджують «Княже місто»

06 липня 2011 о 12:17

Реалізацію проекту «Пересопниця», до складу якого входить комплекс об’єктів «Княже місто», на Рівненщині планують закінчити на тиждень раніше від запланованого терміну.

Про це повідомили 6 липня з прес-служби Рівненської обласної державної адміністрації.

Нині культурно-археологічний центр більше півсотні будівельників зводять у дві зміни. А одинадцять кращих майстрів з усієї області будують музейний комплекс під відкритим небом «Княже місто». За задумом, це буде садиба Х-ХІІ століть, яка складатиметься з трьох будівель: будинку, комори та майстерні, оточених частоколом. Усі споруди будуть максимально наближеними до тогочасних. Роботи планують закінчити вже за тиждень.

Також ударними темпами прокладають дорогу до села. Загалом увесь проект нині має готовність 45 %, а вже 15 серпня, запевнив очільник області Василь Берташ, Пересопниця буде готова до ювілею. Утім після святкування 450-річчя Першокниги об’єкт менш цікавим не стане, адже він буде родзинкою туристичних маршрутів не лишень Рівненщини, а й України, переконаний Василь Берташ. А це сприятиме як розвитку туристичної активності, що є складовою концепції сталого розвитку регіону «Західна брама», так і відродженню нині депресивного села.

Довідка ЗІКу.

У серпні 2011 року в селищі Пересопниця намічено провести урочистості з нагоди 450-річчя Пересопницького Євангелія. У його рамках планується зустріч президентів православних слов’янських країн (Білорусії, Болгарії, Росії, Сербії та України).

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути