chrome firefox opera safari iexplorer

На столичній «Троєщині» торгують нареченими

25 липня 2011 о 12:00

На одному з найбільших ринків столиці — «Троєщині» — поряд з продуктами, речами і взуттям можна купити дружину, а з нею й київську прописку.

Серед наречених — продавці з Китаю, В'єтнаму, Азербайджану, які готові платити $500-700 за фіктивний шлюб та ще $500 — за реєстрацію, пише «Сегодня».

Усе це торговцям потрібно для того, щоб спростити процедуру одержання громадянства.

Кореспондент видання на собі перевірила, що на фіктивному шлюбі можна заробити. Додатково 1,5 тисячі доларів можна отримати за прописку «нареченого» без права на житлополощу.

Допомогла знайти охочого одружитися продавщиця пересувного бару (візка з чаєм і кавою), попросила лишити телефон і до вечора навіть передзвонила.

«Знайшла тобі азербайджанця. Приходь, познайомлю», — повідомила «сваха».

Тутешні таксисти кажуть, що підпільний ринок наречених діє на «Троєщині» уже давно.

«Усе просто: тутешня адміністрація веде облік тих торговців, кому потрібно громадянство. Їм підшукують дружин, як правило — з тутешніх продавщиць, які за невеликі гроші й гарантію працевлаштування погоджуються фіктивно вийти заміж», — розповів таксист Олександр.

До слова, кажуть, адміністрація ринку добре заробляє на цьому.

«До нас зверталися зі скаргами торговці з ринку, яких адміністрація незаконно виселяла звідти. Їхні місця віддавали якимось китайцям, азербайджанцям. Коли ми стали копатися, то з'ясували, що адміністрація ринку заробляє на іноземцях — їх фіктивно женить, а потім кришує, зрозуміло, за доплату. Я готовий це підтвердити документами», — сказав правозахисник Едуард Багіров.

Керівництво ринку, природно, все заперечує.

У Центральному столичному РАГСі підтверджують, що останнім часом українки все частіше стали розписуватися з іноземцями.

«За в'єтнамців наші дуже рідко виходять. Як правило, чоловіками стають китайці, іранці, турки, азербайджанці. Буває, що наречений навіть не знає мови, і за нього заява пише перекладач. Але сам же чоловік розуміє, навіщо прийшов, тому радо киває», — розповіла  співробітниця РАГСу.

До того ж, у нашій країні немає покарання за укладання фіктивного шлюбу.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути