chrome firefox opera safari iexplorer

На Воровського встановлять пам’ятник Грінченку

28 липня 2011 о 17:16

22 серпня у сквері на вулиці Воровського, 18/2 біля адміністративного корпусу Київського університету встановлять пам'ятник Борису Грінченку.

Як відзначили у прес-службі мерії, місце розташування пам'ятника обрано не випадково, адже у цьому районі на вулиці Гоголівській на початку ХХ століття жив вдатний діяч. А на вулиці Воровського, 26 у колишньому приміщенні Товариства сприяння початковій освіті, Грінченко читав лекції та проводив літературно-мистецькі вечори.

Як відомо, наприкінці квітня минулого року у приміщенні ректорату на вулиці Воровського, 18/2 відбулося відкриття музею Бориса Грінченка.

Як відомо, Борис Грінченко — видатний український педагог, письменник, літературознавець, вчений, мовознавець, лексикограф, автор першого «Словника української мови», що удостоєний премією імені Костомарова Петербурзької імператорської академії наук.

Грінченко заснував і очолив культурно-просвітницьку громадську організацію "Товариство «Просвіта», що об'єднала навколо себе Миколу Лисенка, Михайла Грушевського, Олену Пчілку, Лесю Українку та інших.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути