chrome firefox opera safari iexplorer

Підприємства змусять реєструвати бази даних

02 липня 2011 о 11:07

З 1 липня 2011 року починається реєстрація баз персональних даних. Про це повідомили представники Державної служби з питань захисту персональних даних.

За відмову від внесення бази даних до реєстру або незаконну обробку її вмісту власникнестиме адміністративну або й кримінальну відповідальність.

Відповідні закони набудуть чинності з січня 2012 року

, наголошується в повідомленні.

Адмініструвати загальний реєстр буде державне підприємство «Інформ'юст», що підпорядковане Міністерству юстиції.

За словами голови Державної служби з питань захисту персональних даних Олексія Мервінського, до порушень належить неповідомлення або несвоєчасне повідомлення суб'єкта персональних даних про його права, про мету збору цих даних, а також про осіб, яким ці дані можуть передаватися.

«Також передбачена відповідальність за ухиляння від реєстрації баз персональних даних та невиконання законних вимог посадових осіб спеціально вповноваженого державного органу», — зазначив Мервінський.

Кримінальна відповідальність передбачена за незаконне використання конфіденційної інформації про особу, підкреслив чиновник.

 

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути