chrome firefox opera safari iexplorer

Попри найменшу явку ЗНО з російської мови не скасують

07 липня 2011 о 09:05
В Україні не будуть скасовувати зовнішнє незалежне оцінювання з російської мови. Ппро це заявила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева  на прес-конференції у Києві.

«Програма ЗНО з російської мови затверджена. Тобто, це свідчить про те, що його ніхто не планує відміняти”, — сказала вона.

Керівник центру підтвердила, що цього року явка зареєстрованих на тестування з російської мови була низькою. “На тест з російської мови з’явилося десь 70% тих, хто заявив та був зареєстрований. Дійсно, це трошки менше, ніж з інших предметів, – там показник коливається від 85 до 75%. Тобто дійсно трошки менше”, — сказала І.Зайцева.

Водночас, на її думку, проблема полягає в тому, що сертифікати ЗНО з російської мови мало витребувані при вступі в українські виші. “Мені здається, що це недосконалість того, як ми вимагаємо сертифікати при вступі на ту чи іншу спеціальність», — сказала І.Зайцева.

Вона також повідомила, що керівництво Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України планує переглянути перелік сертифікатів, які вимагаються для вступу на ту чи іншу спеціальність.

"До речі, мені здається, що, враховуючи, що в нашій країні ЗМІ явно двомовні, сертифікат з російської мови було б непогано, коли б пред’являвся людиною, що вступає на спеціальність “журналістика”, — сказала І.Зайцева.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути