chrome firefox opera safari iexplorer

Скаутський табір «Річкові бобри 2011» відбувся

20 липня 2011 о 13:58

Щойно приїхали до Черкас, як скаутів зустрів рясний дощ. Цього ще не вистачало!!! Адже напередодні табору на Черкаси насувалася ціла злива, яка тривала два тижні. Затопило цілі Черкаси та передмістя. Серед яких і Свидівок. Через зливу перестали функціонувати всі табори на побережжі Дніпра.

Однак вже вдень приїзду скаутів ОУС на табір непогода стихла і дощ падав періодично.

1 липня 2011 року о 12:00 відбулася лінійка-відкриття табору. На табір зїхалися скаути ОУС Львова, Черкас, Шаргороду, Сміли та Жовкви.

Скаутів було поділено на змішані патрулі, тобто в патрулях разом були як скаути ОУС так і скаути ОУС Шаргороду та Черкас, а також Сміли та Жовкви.

Одразу з першого дня табору скаутам було доручено виконати завдання- а саме, представити свій патруль. Крім того:

  • Змайструвати свій логотип (тотем)
  • Цікаву історію
  • Придумати сценку та танець
  • Придумати рекламу
  • Перед наметом свого патруля намалювати знамено використовуючи ватман

Звичайно, перший день табору виявився важким не тільки через непогоду, але через змученість львів’ян і шар городців. Також першого дня табору відчувався певний культурний і навіть мовний барєр серед скаутів ОУС різних осередків, тому створення таких змішаних патрулів під час першого дня табору було дещо складним завданням, яке скаути зрештою успішно виконали. Звичайно, як і кожен день кожного табору скаути розпочинали його руханкою та лінійкою. Після сніданку розпочинали програму табору здачею на звання лісу «Денна сова» та вмілостями.

Головними завданнями табору були:

  • Інтегрувати скаутів ОУС різних осередків в одну Організацію як цілісну команду
  • Здружити скаутів поміж собою
  • Навчити скаутів-початківців основам скаутингу.

Кожен день табору був насичений різноманітними завданнями. Грали в караван мандрівників, було змагання з практичного скаутингу, також була нічна теренова гра «Ельфи, гноми, велетні», яка всім скаутам дуже сподобалася. Були також:

Тренінг «Таборова Ігроманія» — скаути бавилися в різноманітні скаутські ігри. Завдання для кожного це освоїти якнайбільшу кількість скаутських ігор.

Смуга перешкод — скаути долали смугу перешкод зроблену з мотузок та линви. Серед яких павутина тощо…

Шостого дня табору відбулася вікторина з орієнтування, інструктажу з піонірки та вузлів а також теренова гра «Вгадай на відстані». Теренова гра по змісту нагадувала гру Кіма, бо завданням гри було запам’ятати і відгадати предмети що їх виносив керівник гри. Але це була гра патрулів і в терені. У вечері шаргородські скаути провели чудову програму вечірньої таборової ватри, яка відбувається щовечора. Це була сценка про кумедних піратів та дикунів. А вночі відбулася теренова гра «Ельфи, гноми, велетні» 2-й етап, яка однозначно пройшла успішно. 7 липня випадає свято Івана Купала і всі скаути зодягнувшись в морські строї святкували День Нептуна, морського створіння- повелителя води. Насправді це виглядало весело і прикольно. А ввечері відбувся квест «Найрозумніший зі скаутів». Де скаути проявили свої знання з основ скаутингу та європеєзнавстві.

На таборі скаути прийняли участь в тренінгах з маскування, стройової підготовки, піонерці, першій медичній допомозі, яку проводили досвідчені скаути . 8 липня 2011 напередодні обіду до скаутів завітала директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаського Міськвиконкому пані Ірина Топчій, яка ознайомилась з роботою «бобрів» та побажала їм успіхів в освоєнні скаутскої науки та директор Першої міської гімназії Черкас пан Саєнко Сергій Іванович за сприянням якого відбувся табір. Скаути проявили себе також у футболі. Чесно кажучи, вирували несамовиті пристрасті, сльози поразки і перемог… Це була справжня чоловіча гра в яку звісно жоден патруль не хотів програвати. Відбулися також змагання з шахів, настільного тенісу, інших видів спорту. Отже, це на таборі був скаутський спортивний день. І однозначно скаути здобували вмілості та звання лісу, а також їм вручали ступені.

Надіслав Владислав Станик

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути