chrome firefox opera safari iexplorer

Бівак львівських скаутів відбувся до Дня Незалежності

30 серпня 2012 о 09:09

Вперше за історію Округи Львів Організації Українських Скаутів (ОУС) з 25 по 27 серпня 2012 року відбувався літній скаутський бівак до Дня Незалежності України. 

Він відбувся в Карпатах в с.Гребенів Сколівського району Львівської області. Бівак- скаутський табір, який нетривалий і має приблизно 3-5 днів, в основному відбувається протягом вихідних днів. Так само вийшло з біваком львівських скаутів. 

Львівські скаути вирішили провести перший бівак на місці цьогорічного скаутського табору "Карпатські Вогні” 2012 і приурочили до дня Незалежності. На біваку зібралося близько 20 скаутів Округи Львів ОУС з 1-ї Скаутської Дружини ім.Короля Данила (ОУС)- хлопці та 2-ї Скаутської Дружини Львівської ім. Княгині Ольги (ОУС)- дівчата. 

Програма біваку була менш насиченою ніж на скаутському таборі, однак була… Скаути помандрували до каньйону (а це 14 км. пішки), збирали смайлики після Скаутської ватри в першу ніч (пошук смайликів- то така нічна гра, яку українські скаути запозичили в польських харцерів на Мажанні), було дві скаутські ватри, скаути мандрували вздовж річки Опір та купалися в річці, смажили ковбаски на грилі та співали скаутські та патріотичні пісні. приймали участь в "нічному диктанті” та ловили сонячних зайчиків вночі, були також ігри… Ну звісно були і руханки і лінійки в одностроях. 

Також скаути практикувалися в куховарстві. І навіть погода сприяла львівським скаутам. В перший та другий день було горячо і лише увечері другого дня пройшов великий але короткотривалий дощ, що не завадив проведенню Скаутської ватри та смаженню ковбасок в грилі, ще кулінарні винаходи львівських скаутів- смажений хліб в грилі, смажені помідори та смажені огірки- досить пристойний смак. 

В останній день, в понеділок 27 серпня 2012, у день відїзду все-таки дощ був, однак цей дощ скаутам в дорогу, вони встигли дійти до автобуса в час коли дощ припинився. А коли дощ остаточно закінчився скаути їхали ще в автобусі.

Отже бівак львівських скаутів пройшов успішно і відмінно. Провід Округи Львів ОУС вирішив що біваки будуть проводитися 4 рази на рік- восени, зимою, весною та літом.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути