chrome firefox opera safari iexplorer

Скаути вшанували жертв ІІ світової війни

03 вересня 2011 о 19:14

Скаути 1-ї Скаутської Дружини Львівської імені Короля Данила Організації Українських Скаутів ОУС вшанували жертв ІІ-ї Світової Війни. Це відбувалося на Збоїщанському цвинтарі біля Хреста присвяченого памяті загиблим в ІІ-й Світовій Війні.

Хоча ІІ-га Світова Війна розпочалася 1-го вересня однак скаути вшанували 31-го серпня увечері, оскільки 1-го вересня свято першого дзвоника і не було технічної можливості це зробити. Отже скаути запалили поминальні свічки біля хреста і помолилися за душі полеглих. Дружиновий 1-ї скаутслідопит Дмитро Ковалів скаутінструктор доповів скаутам про події вересня 1939-го та про Другу Світову Війну.

Варто зазначити що скаути ОУС помянули загиблих як біля могили воїнів ОУН- УПА так і польських воїнів які тут загинули у вересні 1939 року, адже війна забирала усіх без огляду на національність.

Новину додав Владислав Станик

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути