chrome firefox opera safari iexplorer

Українські скаути привезли Вифлеємське Світло в Україну

13 грудня 2011 о 09:07

12 грудня о 3.45 Вифлеємське Світло Миру перетнуло державний кордон України. Делегація Організації Українських Скаутів ОУС урочисто отримала Вифлеємське Світло Миру під час урочистостей у Кракові 11 грудня 2011.

27 особова делегація скаутів Організації Українських Скаутів (ОУС) в складі членів оргкомітету Акції, міжнародної служби ОУС, батьківства та скаутів ОУС з львівського. черкаського, камянець-подільського та коломийського осередків прийняли участь у всіх краківських урочистостях повязаних з акцією Вифлеємське Світло Миру 2011—2012.

Ось хронологія подій 11-12 грудня 2011:
10:00 Декілька представників Організації Українських Скаутів (по представнику від міжнародної служби, скаута Округи Львів ОУС і Округи Черкаси ОУС) прийняли участь в урочистостях повязаних з передачею вифлеємського світла від словацьких скаутів польським харцерам, яке відбувалося в Закопане. Польща. В санктуаріумі Матері Божої Фатімської при урочистій обстановці словацькі скаути передали польським харцерам вифлеємське світло. Вся Свята Меса відбувалася на двох мовах, під час знаку миру (згідно традиції) замість подачі руки скаути запалювали світло.
12:00 Після гарячого почастунку відбулася символічна Ватра
Під час урочистостей в Закопаному скаути ОУС мали нагоду поспілкуватися зі словацькими скаутами, польськими харцерами з ZHP різних осередків, представників польських харцерів Канади та США а також з Незалежного Союзу Харцерів “Czerwony Mak” ім. Героїв Монте-Кассіно.
16:00 На площі Вавельського Замку відбувалася традиційна харцерська Лінійка, присвячена урочистості в якій прийняла участь вже ціла делегація Організації Українських Скаутів, після якої всі учасники помаршували королівською дорогою до Маріацького костелу де відбулася в 17:00-18:00 Служба Божа з нагоди Акції.
18.30-19.00 Після Служби Божої відбувся традиційний харцерський оплаток а також було офіційно передано Вифлеємське Світло Миру делегації від Організації Українських Скаутів.

Звісно, опісля відбулася офіційна зустріч керівників делегацій на урочистості в якому прийняла участь і делегація від Організації Українських Скаутів (ОУС).

Понеділок 12 грудня 2011 о 3:45 Світло Миру прибуло в Україну де буде далі розповсюджуватися скаутами ОУС де потрапить в храми, школи, лікарні, установи, сиротинці по багатьох регіонах України.

Новину додав scouting  

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути