chrome firefox opera safari iexplorer

Вифлеємське Світло Миру у Львівського Римо-Католицького Митрополита

27 грудня 2010 о 19:17

24 грудня 2010 року о 14:30 Вифлеємське Світло Миру потрапило до Глави Римо-Католицької Церкви в Україні архиєпископа Мечислава Мокшицького. 

Його передали скаути Організації українських Скаутів. Це вже стало традиційно, що напередодні Свят-Вечора українські скаути приносять часточку Вифлеємського Світла до Глави РКЦ в Україні, адже його скаути ОУС приносять щороку. 

Напочатку скаути заспівали колядку а потім поділилися оплатком та передали Вифлеємське Світло.

Як і минулого року, Його Ексцеленсія виявив своє захоплення діяльністю Організації Українських Скаутів ОУС в плеканні духовності серед молодого покоління. 

Також виразив бажання зустрічатися частіше і обмінюватися досвідом в справі молодіжного руху. Скаути ОУС побажали Його Ексцеленсії Божого благословення і наснаги в Його душпастирській праці на благо Церкви в Україні.

Як повідомлялося раніше, архиєпископ Мечислав Мокшицький, як і в попередні роки, благословив проведення акції ОУС «Вифлеємське Світло Миру» 2010—2011.

Владислав Станик, ОУС

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути