chrome firefox opera safari iexplorer

Стихія завдала Тернопільщині збитків на 27 млн грн

25 липня 2011 о 15:08

Сума збитків, які завдала на Тернопільщині негода, сягає 27 млн грн. Такі дані оприлюднив голова облдержадміністрації Валентин Хоптян, коментуючи наслідки стихії, яка недавно пройшла на теренах регіону.

Про це повідомили 25 липня у прес-службі Тернопільської ОДА.

Губернатор зазначив, що має намір обговорити із керівництвом уряду можливість надання коштів на допомогу потерпілим від негоди. Водночас від наголосив, що найкраще страхувати посіви, аби уникнути проблемних фінансових ситуацій.

«Ми повинні переходити на європейську практику страхування посівів від негоди. Тоді не доведеться шукати додаткові кошти з бюджету на компенсацію збитків», – сказав Валентин Хоптян.

Нагадаємо, 18 липня на Тернопільщині лютував буревій. Стихія поламала дерева на 7 км дороги на кордоні Тернопільського та Зборівського районів, а також понищила тисячі гектарів посівів.

Джерело: ZIK
Розділи: Довкілля Здорова

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути