chrome firefox opera safari iexplorer

На Тернопільщині завалилася стіна 500-літнього замку

11 травня 2011 о 21:02

На Тернопільщині в замку родини Синявських, який вважають найвизначнішою оборонною спорудою України часів Ренесансу, завалилася частина стіни. Пам’ятка архітектури розміщена в райцентрі Бережанах на Тернопільщині.

Постраждала найстаріша частина стін зі сторони міста, яку зводили в середині XVI століття. Працівники заповідника визначили, де обвал може продовжуватися, і обгородили цю ділянку попереджувальною стрічкою. Зараз очікують на спеціальні комісії з області.

У заповіднику, який опікується замком, пояснили, що твердиня завалилася через те, що з бюджету не виділяють достатньо коштів на консерваційні роботи, інформує Gazeta.ua.

«Спеціалісти визначають, скільки потрібно витратити на відновлення стіни, але вже можна говорити, що сума вимірюватиметься в мільйонах», – зазначив начальник відділу містобудування та охорони пам’яток облдержадміністрації Ярослав Пелехатий.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути