chrome firefox opera safari iexplorer

На 156 річницю Франка – виставка вишиванок

23 серпня 2012 о 09:35

27-28 серпня Львівщина відзначатиме 156 років від дня народження видатного письменника, поета, публіциста Івана Франка.

У Львові на вул. Університетській посадовці Львівської ОДА, громадські діячі покладуть квіти до підніжжя пам’ятника Франку.

У Львівському національному літературно-меморіальному музеї Франка відбудуться урочистості. Про це повідомив начальник управління культури Львівської ОДА Сергій Бурко, пише Високий замок.

На малій Батьківщині Каменяра, у Державному історико-культурному заповіднику «Нагуєвичі», що у Дрогобицькому районі, відбудеться мистецьке свято. Виступатимуть хореографічні та музичні колективи Львівщині.

У рамках святкування — виставка народних майстрів Дрогобиччини (вишивок «З бабусиної скрині»), народних талантів Малої академії мистецтв смт Підбуж).

Як розповів Сергій Бур­ко, святкування організовують за кошти обласного бюджету, які виділяють на утримання музейних установ.

Цього року в державному історико-культурному заповіднику, що у Нагуєвичах, продовжують ремонтно-реставраційні роботи: впорядковують скульптури, приміщення, галявину.

На утримання музею Франка у Львові з обласної скарбниці щороку виділяють 2,5 мільйона гривень, а на заповідник у Нагуєвичах – мільйон.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути