chrome firefox opera safari iexplorer

На Львівщині відзначать 156-річчя Івана Франка

17 серпня 2012 о 16:09

На Львівщині проходитимуть урочисті заходи з нагоди 156-ї річниці від дня народження відомого українського письменника, поета, публіциста, громадського та політичного діяча Івана Яковича Франка.

Про це повідомив начальник управління культури Львівської облдержадміністрації Сергій Бурко, пише Zaxid.net.

Зокрема, 27 серпня об 11.00 відбудеться урочисте покладання квітів до пам’ятника Іванові Франкові у Львові на вул. Університетській. О 17.00 – урочистості у Львівському національному літературно-меморіальному музеї Івана Франка.

А 28 серпня о13.00 пройде мистецьке свято з нагоди 156-ї річниці від дня народження Івана Франка у Державному історико-культурному заповіднику «Нагуєвичі» (Дрогобицький район с. Нагуєвичі). Учасниками мистецького свята будуть хореографічні та музичні колективи, окремі виконавці Дрогобицького району.

У рамках святкування проходитиме виставка народних майстрів Дрогобиччини (вишивок «З бабусиної скрині», квітів, плодів сільського господарства, народних талантів Малої академії мистецтв смт Підбуж).

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути