chrome firefox opera safari iexplorer

До 155 річчя від народження Франка в Нагуєвичах впорядкують річку Радичівку

07 липня 2011 о 14:47

Будівельна компанія розпочала протипаводкові роботи в селі Нагуєвичі Дрогобицького району. Протягом місяця буде розчищено та укріплено 5 кілометрів русла річки Радичівки, що протікає селом.

Про це повідомила прес-служба компанії.

До 155 річчя від дня народження І. Франка, в рідному селі Каменяра Нагуєвичах проходитимуть масштабні заходи. 28 серпня розпочнеться відзначення річниці молебнем біля каплички Різдва Богородиці. Заплановано проведення конкурсу читців поезії, організовано виставку квітів. Для дітей готують інсценізацію казок Івана Франка. Окремі програми підготовлені для школярів та молоді. Також через Нагуєвичі проходить ряд екскурсійних маршрутів, розроблених Головним управлінням освіти і науки Львівської облдержадміністрації до пам’ятної дати.

Голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк під час відвідування Державного історико-культурного заповіднику «Нагуєвичі» дав доручення відповідальним службам забезпечити підготовку села до святкування річниці. Особлива увага приділена питанню протипаводкового захисту села Нагуєвичі, яке систематично підтоплюється водами річки Радичівка.

Береги річки Радичівка буде укріплено негабаритним каменем та габіонними сітками. Роботи буде завершено уже в серпні цього року.


 

Джерело: ZIK
Розділи: Громадянська Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути