chrome firefox opera safari iexplorer

70-річчя Івана Миколайчука відзначать фестивалем

07 лютого 2011 о 00:50

З нагоди 70-річчя від дня народження славетного українського кіноактора, сценариста і режисера Івана Миколайчука влада Буковини ініціює проведення першого етнографічного фестивалю «На гостини до Івана».

Відповідне доручення підписав перший заступник голови Чернівецької ОДА Георгій Галиць. Ця подія відбудеться 15 червня, у ювілейний день народження Івана Миколайчука на його батьківщині.

Опікуватимуться організацією “гостин” управління культури і відділ з питань туризму Чернівецької облдержадміністрації та Кіцманська райдержадміністрація. До оргкомітету фестивалю залучать сільських голів Кіцманського району, громадськість.

Фестивальне дійство пройде в селах Кіцманського району, розташованих вздовж автомобільного шляху від рідного села кіномитця – с. Чортория аж до Чернівців, і на ньому буде представлено традиційну народну буковинську фольклорну культуру, зокрема аматорське пісенне і танцювальне мистецтво, обряди, вироби майстрів декоративно-прикладного мистецтва і народних промислів, національного одягу і вишивок, страв буковинської кухні тощо.

Організатори впевнені, що етнофестиваль «На гостини до Івана» відвідає чимало гостей зі столиці та зарубіжних.

Уже найближчим часом відбудеться зустріч з представниками туристичних компаній і туроператорами області і їм презентуватиметься туристичний путівник фестивалю.

Також, за даними організаторів, в області розробляється туристично-пізнавальний маршрут «Стежками Івана Миколайчука».

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути