chrome firefox opera safari iexplorer

На Буковині до 70-річчя Івана Миколайчука влаштують етнофестиваль

27 квітня 2011 о 19:05

З нагоди 70-річчя з дня народження українського кіноактора, сценариста і режисера Івана Миколайчука 15 червня у Чернівецькій області відбудеться етнофестиваль «На гостини до Івана».

Як повідомляє ZAXID.NET, свято проходитиме у кількох селах області – Мамаївці, Лужани, Шипинці, Дубівці, Глиниця, Зеленів та Чортория (на майданчику біля музею-садиби Івана Миколайчука).

На фестинах буде представлено традиційну народну буковинську фольклорну культуру, зокрема аматорське пісенне і танцювальне мистецтво, обряди, вироби майстрів декоративно-прикладного мистецтва і народних промислів, національного одягу і вишивок, страв буковинської кухні тощо.

Іван Миколайчук був кінозіркою 60-70-х років. У його доробку 34 ролі в кіно, 9 сценаріїв та 2 режисерські роботи. Його називали обличчям і душею українського поетичного кіно. Найвідоміші картини за участю актора – «Тіні забутих предків», «Білий птах з чорною ознакою», «ВавілонXX», «Пропала грамота», «Захар Беркут» тощо.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути