chrome firefox opera safari iexplorer

Підпірна стіна Володимирського узвозу в аварійному стані

17 грудня 2012 о 14:27

Пам’ятний знак Першому київському трамваю демонтовано через аварійний стан підпірної стіни Володимирського узвозу, який влада зібралася підсилити в рамках реконструкції Поштової площі.

Така відповідь надійшла до депутата Олександра Бригинця на його звернення щодо демонтажу пам’ятного знаку Першому київському трамваю, повідомляє його прес-служба.

«Цією відповіддю на мій запит київська влада підтвердила, що навколо стану Володимирського узвозу є серйозна проблема, яку влада приховували від киян. З іншого боку, допускаю, що стан узвозу погіршився через ремонтно-реставраціні роботи навколо Поштової площі», — розмірковує О. Бригинець.

На думку депутата, аварійний стан Володимирського узвозу потребує термінових дій з убезпечення гори від зсуву, тому владі потрібно, швидше за все, перекрити рух по узвозу, що призведе до повного транспортного колапсу в Києві.

Після завершення робіт з реконструкції заз наченої підпірної стіни, влада обіцяє повернути пам’ятний знак Першому київському трамваю на теж місце.

Нагадаємо, в неділю, 25 листопада 2012 року, з Поштової площі зник пам’ятник Першому київському трамваю, що був встановлений на місці звідки він пішов Володимирським узвозом у свій перший рейс.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути