chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві знищили ще один пам’ятник?

27 листопада 2012 о 15:35

В неділю, 25 листопада 2012 року, з Поштової площі зник пам’ятник «Першому київському трамваю», що був встановлений на місці, звідки він пішов Володимирським узвозом у свій перший рейс.

Про це повідомив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

«Як завжди, у вихідний день невідомо куди зник черговий пам’ятник в центрі Києва. Так своєрідно київська влада відзначила 120-річчя київського електричного трамвая, який в 1892 році вперше в історії Російської імперії почав курсувати саме в Києві»,- іронізує О. Бригинець.

О. Бригинець звернувся до О. Попова з проханням надати інформацію, на підставі чого в центрі Києва знесли пам’ятник «Першому київському трамваю» та чи планують його повертати на місце колишнього Олександрівського узвозу (нині Володимирський узвіз).

«З моменту початку реконструкції Поштової площі вже встигли розібрати, а потім заднім числом списати міст через Набережне шосе, демонтувати Пам’ятник загиблим морякам Дніпровської флотилії, через будівельні роботи почав руйнуватися Поштовий будиночок, а тепер зник пам’ятник «Першому київському трамваю». Все це говорить про те, що влада або не знає, що буде відбуватися на Поштовій площі вже завтра, або приховує це»,- заявив О. Бригинець.

Тому О. Бригинець вимагає від О. Попова обнародувати проект реконструкції Поштової площі, оскільки на ній постійно трапляються непередбачені скандали. Крім того, депутат звернувся до київської міліції з проханням встановити місце знаходження даного пам’ятника.

«Мене цікавить, якщо йдеться про демонтаж пам’ятника трамваю, як це було з пам’ятником морякам, то чи були відповідні дозволи на його знесення. Або ж це зробили, як прийнято в КМДА, без дозволів, а згодом заднім числом прийматимуть рішення про його демонтаж», — наголосив у зверненні О. Бригинець.

Пам′ятник першому трамваю було встановлено в 1992 році, на честь 100-річчя київського трамвая. Скульптором виступив Ю.О. Кисельов, а архітектором В.М. Собцов.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути