chrome firefox opera safari iexplorer

«Цвіт папороті» можна знайти в Музеї Гетьманства

15 липня 2011 о 21:46

З 5 липня в Музеї Гетьманства триває виставка живопису Юлії Гетьман «Цвіт папороті».

Художниця представляє прадавній Волинський край, край лісів і озер, край де неходженими стежками блукала мавка, та сопілкою вигравав Лукаш, де існували та існують традиції святкування з купальським вогнищем, де дівчата спускають на водні плеса віночки долі.

Картини Юліїї Гетьман змушують поринути у святковий та казковий світ. Туди, де оживає природа, куди злітаються на картату, мов вишиванка, землю, сині птахи щастя, де можна все ж таки знайти той благородно-блакитний цвіт папороті, який за повір’ям зробить людину щасливою.

Але в чому воно – щастя? В можливості побачити далекі землі, надихнутись трепетними кроками проростання нового життя чи відчути подих бабиного літа, що сповнене тугою за жаркими днями, магічно виблискує вогниками світлячків у заростях найбільш таємничої рослини українського народу – папороті. Знайдіть свій «цвіт папороті» у картинах Юліїї Гетьман!

Виставка триватиме до 24 липня.

Додала Тіна Пересунько

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути