chrome firefox opera safari iexplorer

Житомирські лікарі продавали онкохворим безкоштовні ліки

13 липня 2011 о 10:08

Житомирські медики продавали онкохворим ліки, які повинні видаватися безкоштовно. Таким чином вони заробили на хворих на рак близько 110 тисяч гривень. Лікарську аферу викрила СБУ. У спецслужбі розповіли, що на людській біді наживалися медики обласної клінічної лікарні, пише «Сегодня».

Як повідомили СБУ, лікарі впродовж 2010 року продавали хворим на рак медпрепарати, необхідні для проведення хіміотерапії. При цьому медики не забували вказувати в картці пацієнтів, що ліки вони отримали безкоштовно, як того вимагала держпрограма з забезпечення ліками онкохворих.

«Вже встановлено, що на вудку шахраїв попалися 250 людей», — розповіли в прес-групі УСБУ в Житомирській області. Поки під підозрою п'ять лікарів. Винним загрожує від 5 до 8 років в'язниці.

Як розповіли столичні лікарі, в хіміотерапію входить 15 препаратів і всі вони видаються державою безкоштовно.

Але періодично в країні виникають скандали з тим, що ці препарати продаються за гроші. Щоправда, останнім часом ця ситуація трапляється нечасто — народ вже краще розбирається у своїх правах.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути