chrome firefox opera safari iexplorer

Черкаську мерію прикрасили намальованими скульптурами

30 серпня 2011 о 10:48

Молоді черкаські художники Дарина Малкова й Олександр Булла розмалювали споруду біля мерії, котру на загал вже встигли охрестити «Пізанською вежею». Хоча, як кажуть, не мали на меті зображати конкретно цю вежу. Лише шукали в образі натхнення, пише «Прочерк».

Пан Вадим, один з ініціаторів цієї акції, каже, що ідея виникла спільно з керуючим справами виконкому міської ради Миколою Кудрявцевим. Знайшли молодих художників, підрахували, скільки треба фарби. Мерія виділила гроші. На все пішло близько 15 літрів фарби.

Художниця Дарина Малкова розповідає, що подібну стіну розфарбовувала вперше: «Коли отримали таку пропозицію, вирішили спробувати, адже це цікаво».

Її напарник Олександр Булла зауважує: спершу було не дуже легко: стіни нерівні і фарба погано лягала. Довго обдумували деталі. Зображення відомих скульптур наносили за допомогою шаблонів. «Люди спершу думали, що ми просто фарбуємо. Але багато хто цікавився. Один дідусь навіть шаблон допомагав тримати. В дітей наша робота викликала позитивні емоції», — каже Олександр.

Фото procherk.info

Каже, що має багато ідей щодо того, де ще в місті можна застосувати стріт-арт.

— На пляжі біля цукрозаводу є стіна і там дуже брудно. Хотілося б зробити там своєрідний соціальний розпис, аби привернути увагу людей до проблеми сміття.

За словами Дарини, вони з Олександром вже отримали запрошення розписати стіну біля обласної лікарні.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути