chrome firefox opera safari iexplorer

На учасників мирної акції проти незаконної забудови напали охоронці будмайданчика. Фото

19 серпня 2011 о 11:21

На Троєщині під час мирного зібрання громадян проти незаконоої забудовина учасників акції несподівано напали охоронці з будмайданчику.

Про це повідомила прес-служба Штабу оборони Києва.

«На акції зібралося близько 500 мешканців мікрорайону, половина Деснянського райвідділу міліції і до 200 осіб з боку забудовника. Вони застосували проти учасників мирного зібрання сльозогінний газ, порошкові вогнегасники, потім стали жбурляти в людей каміння, а наостанок вискочили з залізною арматурою в руках і кинулися лупцювати мирних мешканців. Одному чоловікові і одній жінці проломили голови», — заявили активісти.

Вони також висловили переконання, що міліція отримала команду діяти проти мешканців, оскільки не втручалися у бійку і охороняли будівельний паркан.

Згодом, за даними інформаційної агенції «Київські новини», на місце подій прибули представники районної держадміністрації, які «намагалися довести, що дії охоронців забудовника правомірні».

«Тим часом міліція нишпорила серед учасників акції, намагаючись знайти і затримати її організаторів і представників громадських організацій, які допомагають громадянам відстоювати свої законні права», — наголосили активісти.

Пізніше з'ясувалося, що двоє активістів громадських організацій, що входять до складу Штабу оборони Києва, зникли під час розгону мітингу міліціонерами.

«Їх телефони не відповідають», повідомили учасники акції.

Як відомо, місцеві мешканці виступають проти будівництва торговельного комплексу на місці зеленої зони, де відпочивали місцеві мешканці, і дитмайданчика.

Мешканці будинків на проспекті Маяковського кажуть, що не збираються здаватися, а тому акція щодо припинення незаконної забудови триватиме безстроково.

Фото надані Штабом оборони Києва

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути