chrome firefox opera safari iexplorer

На XVIII Форумі видавців у Львові зберуться культові особистості

19 серпня 2011 о 13:34

У Львові на 18-й Форум видавців, що триватиме 14-18 вересня, зберуться культові особистості: автори світових бестселерів, письменники і поети, громадські і політичні діячі, науковці з різних країн світу. Про це повідомили організатори форуму.

Зірковий гість цьогорічного форуму – Ерленд Лу (Erlend Loe), відомий норвезький письменник, сценарист, автор світових бестселерів. Він перебуватиме у Львові 14-16 вересня. Авторський вечір Ерденда Лу відбудеться 15 вересня.

Особливий гість – поет, письменник, громадсько-політичний діяч Казахстану, дипломат Олжас Сулейменов, з 2002 року до цього часу Сулейменов – постійний представник Казахстану в ЮНЕСКО (Париж).

Спеціальні гості: Іван Дзюба, Анджей Менцвель, Боріс Дубін, Геннадій Бурбуліс, Адам Міхнік, Мирослав Попович, Ярослав Грицак, Василь Шкляр, Марія Матіос, Ольга Токарчук, Марек Краєвський.

Головна дискусія Форуму: «Діалог цивілізацій» в рамках проекту «Уроки Мілоша для України» (здійснюється за підтримки Міністерства культури і національної спадщини Республіки Польща (MKiDN), Польського Інституту в Києві та Інституту Книжки (Польща))

На заході Анджей Менцвель, Олжас Сулейменов, Боріс Дубін і Мирослав Попович у контексті творчості Чеслава Мілоша, чий столітній ювілей відзначається цього року, дискутуватимуть про різні цивілізаційні моделі розвитку і про те, яка з них більше пасує Україні.

Країна – спеціальний гість: Швейцарія. Особливу експозицію і літературну програму представить швейцарська культурна програма «Prohelvetia». Керівник проекту – Барбара Андрунік, координатор в Україні – Наталка Сняданко.

Серед письменників, які відвідають Львів: Юрг Гальтер, Арно Каменіш, Свенья Германн, Ежен Мелітц, Беттіна Шпоеррі.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути