chrome firefox opera safari iexplorer

88 відомих письменників візьмуть участь у Форумі видавців у Львові

31 липня 2012 о 14:49

88 відомих письменників підтвердило свою участь у програмах 19 Міжнародного книжкового «Форуму видавців у Львові», який відбудеться у столиці Галичини 12—16 вересня.

Серед літературних зірок цьогоріч: Богдан Задура (Польща), Вірляна Ткач (США), DBC Pierre (Велика Британія), Мартін Поллак (Австрія). Українську «автуру» представлятимуть Юрій Іздрик, Ірена Карпа, Оксана Забужко, Юрій Андрухович та інші.

Відомо, що форум видавців у Львові — найбільший в Україні книжковий ярмарок (з 1994 року) та міжнародний літературний фестиваль з 2006-го.

Планується, що цього разу в роботі Форуму візьмуть участь 400 видавництв та 150 письменників. Очікується понад 400 літературно-мистецьких акцій. Зірка цьогорічного літературного свята у Львові — лауреат Букерівської премії DBC Pierre з Великої Британії.

В рамках форуму також багато особливих подій. Зокрема, фестиваль перекладів TRANSLIT. Фокусна тема — «Бруно Шульц» (до 120-річчя від дня народження та 70-річчя трагічної загибелі).

В планах — «Ніч поезії і музики нон-стоп», акція «Від Сковороди до Сковороди» (до 290-річчя від дня народження). І, звичайно, Всеукраїнська премія «Найкраща книга Форуму-2012».

«Ми завжди намагалися робити львівський Форум таким, який би не відрізнявся від світових стандартів. Тут одночасно будуть і продаватись книжки, і підписуватись угоди, і проводитись дискусії в галузі між фахівцями про особливості розвитку бізнесу. Також додаємо ще й бібліотечний форум, тому що вважаємо бібліотекарів соратниками в справі донесення книжок до людей, — розповіла президент Форуму видавців Олександра Коваль.

«Але не зважаючи на безгрошів’я і на політичну кризу очікуємо не менше ніж торік відвідувачів — близько 50 тис. Хоча багато хто з видавців каже, що навряд стільки львів’ян прийде, тому що зараз прослідковується деяка соціальна апатія, а в такий час люди перестають купувати книжки. Думаю, приїде багато людей з інших міст. Взагалі готуємо не менше ніж 400 заходів, приїдуть письменники з 18 країн світу. Отже, хоча фінансова скрута і дається взнаки, але все ж найвідоміші і найцікавіші майстри пера будуть представлені у вересневі дні у Львові», — додала вона.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути