chrome firefox opera safari iexplorer

Понад 300 людей хочуть перейти українську пустелю

14 серпня 2011 о 11:30

У пішому поході через єдину в Європі пустелю «Олешківські піски», організованому з нагоди 20-річчя Незалежності України, хочуть взяти участь більш як 300 людей з 6 областей.

Як повідомив організатор переходу, голова наглядової ради Асоціації підприємців Херсонської області «Регіон» Борис Сіленков, для участі в акції вже реєструвалися 16 громадських і політичних організацій з Херсонської, Харківської, Миколаївської, Полтавської, Одеської і Вінницької областей. Зокрема, делегацію Полтавської області очолюють депутати місцевої облради.

Всього у списку учасників вже понад 300 людей — утричі більше, ніж розраховували організатори акції.

«Враховуючи той факт, що це найскладніший перехід за всі 4 роки – 16,5 км по пересіченій місцевості, до 5 годин у дорозі, ми усім охочим запропонували ще раз оцінити свої фізичні можливості. Тому, гадаю, кількість учасників переходу скоротиться і буде близько 100-120 людей», – сказав Б.Сіленков.

Як повідомлялося, четвертий перехід через Олешківські піски відбудеться 28 серпня поточного року.

Нинішній маршрут буде найскладнішим за всю історію піших переходів через Олешківські піски: він пройде через центральну частину пустелі, його довжина перевищує 15 кілометрів. Розпочати перехід планується з околиці Нової Каховки, фінішувати учасники походу будуть у районі селища Раденськ (Цюрупінський район).

Довідка

Олешківські піски — піщаний масив (піщана арена), розташований в Україні за 30 км на схід від Херсону. Діаметр масиву — близько 15 км.

Олешківські піски є найбільшим піщаним масивом і єдиною пустелею в Європі. Складаються із безмежних барханів (тутешні мешканці називають їх «кучугурами»), висотою близько 5 м, і негустою рослинністю.

У лютому 2010 року на території Голопристанського, Цюрупинського районів та Новокаховської міської ради Херсонської області створили національний природний парк «Олешківські піски».

Олешківські піски отримали спецномінацію у всеукраїнській акції «7 природних чудес України».