chrome firefox opera safari iexplorer

У суботу глядачі дізнаються про єдину в Європі пустелю – Олешківські піски

29 серпня 2012 о 15:36

1 вересня на телеканалі ТВі покажуть другу програму з циклу «7 природних чудес України». Цього разу глядачам розкажуть про єдину у Європі пустелю – Олешківські піски, що на Херсонщині. Вони дізнаються про походження цього природного дива та легендарну історію Олешківської Січі, яка свого часу активно  функціонувала на території української пустелі.

Найбільший піщаний масив у Європі складається із безмежних барханів (тутешні мешканці називають їх «кучугурами»), висотою близько 5 метрів та негустою рослинністю. Влітку пісок тут нагрівається до 70 градусів, але на глибині 300-400 метрів під пустелею існує прісне підземне озеро з дуже смачною водою. Також глядачі дізнаються де і як можна покататися на квадроциклах Олешківськими пісками. 

Про ці та інші таємниці єдиної в Європі пустелі дивіться на телеканалі ТВі у суботу, 1 вересня о 20:30.

Нагадаємо, що 25 серпня  побачили світ нові фільми про українські чудеса: телеканал ТВі розпочав трансляцію програм «7 природних чудес України».  Першим на розсуд глядача був представлений спецномінант акції – Балаклавська бухта з мисами Айя та Фіолент. Усі бажаючі можуть переглянути ВІДЕО програми тут.

Спільними зусиллями протягом двох місяців творча команда відзняла 10 програм про 7 переможців та 3 спецномінанти акції «7 природних чудес України».

Незмінним автором ідеї та ведучим програми залишається Голова оргкомітету акції «7 чудес України», відомий громадський діяч Микола Томенко.

Протягом більш ніж 2 місяців глядачі зможуть побачити унікальні кадри із Біосферного заповідника «Асканія-Нова», Регіонально-ландшафтного парку «Гранітно-степове Побужжя», Дністровського каньйону, Мармурової печери, Національного природного парку «Подільські Товтри», озер Світязь та Синевір.

Ведучий та автор ідеї Микола Томенко розповів, що концепція програми не лише продемонструвати, як мало відомі, так і популярні місця, що отримали звання 7 природних чудес України, а й через розповідь про них спонукати наших громадян до активного відпочинку.

«Це пропаганда не тільки природної краси в Україні, а й туризму, активного і здорового способу життя, — наголосив М.Томенко. — Тому в кожній програмі ми намагалися максимально підказати та показати українським глядачам те, що в Україні є чудові можливості для туристичного і активного відпочинку».

«Рідна країна», фото — Лук'ян Сельський

 

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути