chrome firefox opera safari iexplorer

У суботу пропонуємо оцінити Мармурову печеру — одну із найкрасивіших на планеті

27 жовтня 2012 о 18:12

27 жовтня на телеканалі ТВі покажуть передостанню програму з циклу «7 природних чудес України». Цього разу глядачі помилуються унікальним за красою місцем, яке отримало світове визнання та популярність.

Печера знаходиться на плато гірського масиву Чатир-Даг, який є давнім символом Криму. Тут розташовано більш ніж 160 карстових печер, шахт, колодязів. Найкрасивішою серед них є Мармурова печера.

Мармурова печера – унікальна за красою печера зі складною системою залів і галерей.  Вхід до неї знаходиться на висоті 920 м над рівнем моря. Складається печера з трьох частин: Головної галереї, Нижньої і бічного «Тигрового ходу».

Величезних розмірів галереї натіканнями поділяються на окремі зали. Протяжність розвіданих ходів — 2050 м, глибина — 60 м. Довжина обладнаних екскурсійних маршрутів більше 1 км. Заслуга у збереженні і обладнанні Мармурової печери належить сімферопольським спелеологам, які відкрили це прекрасне місце у 1987 році.

За оцінкою відомих спелеологів, вона належить до п'ятірки найкрасивіших обладнаних печер планети і у в 1992 році було прийнято до Міжнародної асоціації обладнаних печер (м. Генга, Італія).

Для входу відвідувачів у печеру споруджено штучний 10-метровий тунель.

Про ці та інші таємниці чудернацького витвору природи Мармурової печери дивіться на телеканалі ТВі у суботу, 27 жовтня о 20:30.

Нагадаємо, що 25 серпня  побачили світ нові фільми про українські чудеса: телеканал ТВі розпочав трансляцію програм «7 природних чудес України».  Першим на розсуд глядача був представлений спецномінант акції – Балаклавська бухта з мисами Айя та Фіолент. Усі бажаючі можуть переглянути ВІДЕО програми тут.

Другим об'єктом, про якого розповіли на ТВі стали Олешківські піски. ВІДЕО програми.

Подільським Товтрам присвятили третю програму. ВІДЕО

Асканія-Нова ВІДЕО

Гранітно-степове Побужжя  ВІДЕО

Озеро Світязь ВІДЕО

Спільними зусиллями протягом двох місяців творча команда відзняла 10 програм про 7 переможців та 3 спецномінанти акції «7 природних чудес України».

Незмінним автором ідеї та ведучим програми залишається Голова оргкомітету акції «7 чудес України», відомий громадський діяч Микола Томенко.

Протягом більш ніж 2 місяців глядачі зможуть побачити унікальні кадри із Біосферного заповідника «Асканія-Нова», Регіонально-ландшафтного парку «Гранітно-степове Побужжя», Дністровського каньйону, Мармурової печери, Національного природного парку «Подільські Товтри», озер Світязь та Синевір.

Ведучий та автор ідеї Микола Томенко розповів, що концепція програми не лише продемонструвати, як мало відомі, так і популярні місця, що отримали звання 7 природних чудес України, а й через розповідь про них спонукати наших громадян до активного відпочинку.

«Це пропаганда не тільки природної краси в Україні, а й туризму, активного і здорового способу життя, — наголосив М.Томенко. — Тому в кожній програмі ми намагалися максимально підказати та показати українським глядачам те, що в Україні є чудові можливості для туристичного і активного відпочинку».

Фото — Лук'ян Сельський

«Рідна країна»

 

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути