chrome firefox opera safari iexplorer

У суботу — остання програма з циклу «7 природних чудес», яка присвячена Говерлі

02 листопада 2012 о 09:02

3 листопада о 20:30 на телеканалі ТВі покажуть останню програму з циклу «7 природних чудес України». 

Цього разу глядачі помилуються справжньою природною прикрасою як Українських Карпат, так і всієї України — високогірним хребтом Чорногора, у складі якого знаходится найвища точка України – гора Говерла (2061 м).

Гора є головним ландшафтним компонентом гірського хребта та популярним екскурсійним об’єктом Українських Карпат, який щороку відвідують тисячі туристів, альпіністів і вчених з багатьох країн світу.

У перекладі з мадярського назва Говерла означає «сніжна гора». Вершина її насправді сніжна. Та й погода тут часто змінюється: сніг на Говерлі серед літа – не дивина.

Вершина гори являє собою невеликий плаский майданчик, який дає унікальну можливість любуватися навколишнім ландшафтом у радіусі 360°.

Говерла приховує в собі багато таємниць, адже, незважаючи на численні потоки туристів може налякати і сніговими лавинами. Влітку схили гори покриваються альпійськими луками.

Біля підніжжя Говерли розкинувся один з витоків Пруту. Сама ж гора знаходиться у межах охоронної зони Карпатського заповідника.

Про ці та інші цікавинки перлини Карпат дивіться на телеканалі ТВі у суботу, 3 листопада о 20:30.

Нагадаємо, що 25 серпня  побачили світ нові фільми про українські чудеса: телеканал ТВі розпочав трансляцію програм «7 природних чудес України».  Першим на розсуд глядача був представлений спецномінант акції – Балаклавська бухта з мисами Айя та Фіолент. Усі бажаючі можуть переглянути ВІДЕО програми тут.

Другим об'єктом, про якого розповіли на ТВі стали Олешківські піски. ВІДЕО програми.

Подільським Товтрам присвятили третю програму. ВІДЕО

Асканія-Нова ВІДЕО

Гранітно-степове Побужжя  ВІДЕО

Озеро Світязь ВІДЕО

Дністровський каньйон ВІДЕО

Синевир ВІДЕО

Спільними зусиллями протягом двох місяців творча команда відзняла 10 програм про 7 переможців та 3 спецномінанти акції «7 природних чудес України».

Незмінним автором ідеї та ведучим програ-ми залишається Голова оргкомітету акції «7 чудес України», відомий громадський діяч Микола Томенко.

Протягом більш ніж 2 місяців глядачі зможуть побачити унікальні кадри із Біосферного заповідника «Асканія-Нова», Регіонально-ландшафтного парку «Гранітно-степове Побужжя», Дністровського каньйону, Мармурової печери, Національного природного парку «Подільські Товтри», озер Світязь та Синевір.

Ведучий та автор ідеї Микола Томенко розповів, що концепція програми не лише продемонструвати, як мало відомі, так і популярні місця, що отримали звання 7 природних чудес України, а й через розповідь про них спонукати наших громадян до активного відпочинку.

«Це пропаганда не тільки природної краси в Україні, а й туризму, активного і здорового способу життя, — наголосив М.Томенко. — Тому в кожній програмі ми намагалися максимально підказати та показати українським глядачам те, що в Україні є чудові можливості для туристичного і активного відпочинку».

 "Рідна країна", фото — Лук'ян Сельський

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути