chrome firefox opera safari iexplorer

Російський Первый канал може стати загальноукраїнським

16 серпня 2011 о 11:01

Російський Первый канал подав заявку на мовлення у загальнонаціональній мережі цифрового мовлення України, яку будує провайдер Зеонбуд.

Як повідомляє proIT, представники каналу вже представили свою програмну концепцію Національній раді з питань телебачення і радіомовлення.

«Ми пропонуємо продукт, який буде зроблений спеціально для українського телеринку, для мовлення в Україні. І він буде створюватися на території України», — розповіли на Первом канале.

При цьому представники каналу додали, що змінювати програмну концепцію не збираються — формат залишиться тим самим. Деякі програми будуть адаптуватися для України, а деякі вироблятимуться в Україні, але з « популярними російськими ведучими».

У разі отримання ліцензії Первый канал мовитиме українською та російською мовами. Російськомовними будуть 25% ефіру, а 75% буде українською (жива мова) або з субтитрами (для готового російськомовного продукту). 50% контенту буде вироблятися на території України чи за участю українських компаній.

«У разі отримання ліцензії ми готові до мовлення в обох стандартах — і HD, і SD», — зазначили на Первом канале.

Як повідомлялося, 1 червня 2011 року Первый канал  перейшов на широкоформатне мовлення 16:9, яке використовується на екранах HD.

Нагадаємо, що в лютому російський холдинг Національна медіа група, підконтрольний підприємцю і співвласникові банку Россия Юрію Ковальчуку, завершив угоду з купівлі у структур Millhouse Романа Абрамовича фірми Растрком-2002, що володіє 25% Первого канала. Згідно з інформацією газети КоммерсантЪ із джерел, близьких до банку Россия, Растрком-2002 була продана за $ 150 мільйонів.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути