chrome firefox opera safari iexplorer

У Дніпропетровську експонуватимуть унікальні твори народного мистецтва

18 серпня 2011 о 15:16

22 серпня, о 16.00, у Дніпропетровському художньому музеї у рамках ІІ фестивалю «Єдність у різноманітті» буде відкрито виставку творів декоративно-прикладного й народного мистецтва.

Фестиваль присвячено Дню незалежності України. Про це «Рідній країні» повідомила адміністрація музею.

Відвідувачі виставки вперше за багато років побачать унікальні твори декоративно-прикладного й народного мистецтва, що зберігаються у фондах Художнього музею і тривалий час не експонувалися.

Ці прекрасні вироби належать до різних національних художніх шкіл. Найширше, природно, на експозиції репрезентовано українське декоративне й народне мистецтво: тут і придніпровські вишиті рушники, і петриківська кераміка, і решетилівські гобелени, й львівське скло, і косовська й київська кераміка.

Неодмінно викличуть захоплення твори й інших національних шкіл: відомі димківські іграшки, жостівські таці, лаковані скриньки, розписані майстрами Хохломи, Мстери, Палеха (Іванівська область, Росія); литовські гобелени, кераміка, вироби зі шкіри; латвійські мистецькі композиції; естонська кераміка; грузинські кераміка й чеканка; вірменська кераміка.

Відразу після урочистостей з нагоди відкриття виставки розпочнеться музична програма за участю колективів національних общин Дніпропетровщини.

25 серпня, об 11.00, у Художньому музеї розпочнеться науково-практична конференція «Різноманіття національних художніх шкіл народів України»: національна своєрідність декоративно-прикладного і народного мистецтва».

Того ж дня, з 15.00 до 19.00, у рамках виставки пройдуть майстер-класи з петриківського розпису, української та литовської вишивки.

Виставка творів декоративно-прикладного й народного мистецтва «Єдність у різноманітті» триватиме до 31 жовтня.

«Рідна країна»

* Фото надані Дніпропетровським художнім музеєм 

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути