chrome firefox opera safari iexplorer

У Шевченківському районі влаштували помпезне відкриття скверу

12 серпня 2011 о 10:00

У четвер аж надто помпезно відкривали сквер у Шевченківському районі. Були і українські танці, і квіти і пере різання стрічки. З таким пафосом райдержадміністрація особисто представила киянам 5 лавочок і стільки ж урн, повідомляє Сіті.

Кущі і дерева, кажуть мешканці, у сквері вже давно росли.

Скромний сквер на площі у триста квадратів з клумбою, кількома лавками з'їхались відкривати чи не всі районні чиновники. Дарма, що все робили коштом інвесторів, які не пожаліли 70 тисяч гривень, — районні управлінці з надмірними почестями дарували сквер, як від себе.

Однак, мешканців така краса не зворушує і не дивує, а дії влади лише обурюють.

«Роблять потьомкінські села! Оці газони, кущі — це все було. Вони зробили клумбу, лавочку поставили і показують нам», — сказала місцева мешканка Євгенія.

Люди кажуть, їх хвилю інше — ями у дворах такі, що чорт ногу скрутить, а чиновники заміть ділом займатися — клумбу показують.

«Отут от щось підфарбували, а на дорозі машини проїхати не можуть», — бідкається Галина.

До дворів ще дійдуть, але пізніше, запевняють чиновники. Кажуть,  спершу допоможуть сумліннім мешканцям, які самі дбають про свої подвір'я.

"Наш принцип, Шевченківської РДА, — допомагати ініціативним людям, — сказав голова району Сергій Зимін.

Як відомо, традиція помпезно відкривати школи, лікарні чи садки триває ще з радянський часів. Однак нині вона розгорнулася на повну силу. Столичне керівництво з перерізанням стрічок відкриває мало не кожен новий кілометр дороги. Ще й керівництво країни на такі «свята» запрошує.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути