chrome firefox opera safari iexplorer

Під Сімферополем влаштували гонки на виживання

04 липня 2011 о 10:28

Виживе сильніший. Охочі до їзди без правил зібралися під Сімферополем — тут влаштували перегони на виживання.

Три десятки екіпажів з 11 українських міст зустрілися на одній брудній дорозі. Учасникам дозволили майже все — штовхатися, врізатися один в одного і навіть перекидати автомобілі. Втім розумні межі таки є — заборонений наджорсткий контакт автівок та рух проти руху. Перемагає той, хто зуміє залишитись на дорозі.

“Гонка інтелектуальна, де треба швидко мислити, міркувати, приймати рішення за лічені секунди, і відповідно зреагувати на зміну ситуації. Ось це і є майстерність спортсмена”, — розповідає головний суддя змагань Віталій Бондар.

Найбільшу кількість автомобілів на змагання представила команда з Запоріжжя — одразу 7 авто. Кожна з машин має потужний досвід у перегонах — понад 30 заїздів. За кермом як досвідчені гонщики, так і новачки.

На старт одразу виходять усі учасники, тут стоять поруч і дорогі німецькі автомобілі, й застарілі радянські зразки автопрому. Майже усі машини післяаварійні, адже саме після аварій, коли кузов знищений, а начинка залишилась в строю, авто стає базою для боліду. Їх спеціально переобладнують каркасами безпеки та переносять назад радіатори.

“Каркас безпеки за правилами, ремені безпеки за правилами, автомобіль зроблений на базі Audi, решта — справа механіків і техніків. Доглянутий автомобіль, хороша гума — тоді автомобіль буде гідно поводитися на трасі”, — запевняє водій (м. Запоріжжя) Сергій Рябчук.

Траса перегонів 750 метрів, вона посилена трамплінами, швидкісними ділянками та кільцями — кросовим і болотяним. Гонщики мають пройти 3 етапи, кожен з яких складається з 12 заїздів.

“Спочатку було слизько, трошки розкидали, ґрунт чіпкий став”, — каже водій (м. Ірпінь) Олександр Кубечко.

“Перелили трошки, забагато бруду, доопрацювати трошки треба і буде відмінна”, — сказав водій (м. Ірпінь) Олександр Мандрік.

Після кожного етапу вилітають ті, кому не пощастило, й чиє авто більше не може рухатись. Але під час перерви механіки можуть провести експрес-ремонт та знову поставити машину на колеса.

Так сталося й з автомобілем учасника з Севастополя. Під час гонки в нього відмовило кермо й весь етап він їхав задом наперед, але гонку все одно не припинив.

“Рульове управління пошкоджено, автомобілем неможливо управляти, тому доводиться їхати в такому стилі”, — розповідає водій ( м. Севастополь) Андрій Корольов.

Переможцем змагань став учасник потужної команди з Кривого Рогу. Саме в цьому місті і зародилися такі вітчизняні перегони. Друге місце дісталося гонщику з Київської області, третє — також за криворожцями.

 

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути