chrome firefox opera safari iexplorer

ДАІшники допоможуть банкам вибити борги з власників кредитних авто

08 лютого 2012 о 11:01

Згідно з постановою Кабміну, вже в лютому кредитні автомобілі, по яких є заборгованість перед банками, будуть конфісковувати прямо на дорозі.

Держвиконавці, які прибуватимуть на місце затримання по сигналу інспектора ДАІ, забиратимуть авто на штрафмайданчик, а потім передаватимуть банку, який видав кредит, пише «Сегодня».

«Таке затримання буде законним лише за рішенням суду, в якому сказано: машина підлягає вилученню у власника і передачу банку як заставу за несплату кредиту», — повідомив адвокат Вадим Володарський. Проте, за його словами, може виникнути така ситуація, що «проплачені» ДАІшники стануть працювати спільно зі службами банку, відбираючи автомобілі без рішення суду, і що держвиконавці почнуть конфісковувати машини в рахунок сплати штрафів за порушення ПДР.

На думку експерта, без стимуляції з боку банку ДАІ навряд чи буде активно виявляти автомобілі-"боржники", яких не більше 1-2% від восьми мільйонів авто, що їздять по Україні — їм набагато вигідніше ловити порушників ПДР, щоб стягнути з них штраф або «наколядувати» собі на обід.

Зі свого боку банкіри вважають, що нововведення допоможе стягнути борги, але не вирішить проблему повністю.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути