chrome firefox opera safari iexplorer

Парк «Київ у мініатюрі» може отримати статус скверу

26 березня 2012 о 09:49

Комісія Київської міської ради з питань культури і туризму рекомендує Київраді надати статус скверу парку «Київ у мініатюрі» у Гідропарку.

Про це сказано в повідомленні прес-служби депутата Київрада, голови комісії Олександра Бригинця.

«Парку „Київ у мініатюрі“ у Гідропарку буде надано статус скверу. Відповідне звернення було підтримано депутатами на засіданні постійної комісії Київради з питань культури і туризму», — сказано в повідомленні з посиланням на депутата.

У повідомленні зазначається, що «Київ у мініатюрі» — унікальний парк, єдиний не тільки в Україні, але і у всьому СНД.

«Аналогічні парки є гордістю всіх міст, де вони перебувають, а в нас він на межі виживання. Питання стало руба: або місто допоможе „Києву в мініатюрі“, або „Київ у мініатюрі“ перестане існувати», — сказано в повідомленні.

Зі слів депутата, зараз команда, яка працює над проектом «Київ у мініатюрі», змушена платити щорічно тільки за оренду землі понад 2 млн гривень, що за умови безкоштовного входу для школярів, малозабезпечених сімей, пенсіонерів і ветеранів і низької ціни (15 гривень) для всіх інших робить парк збитковим.

«Так, у нас був вибір — або надати парку відповідний статус і встановити некомерційну символічну ціну за користування земельною ділянкою, або змусити автора проекту відмовитися від низької ціни на квитки і від соціальної функції: безкоштовного відвідування для певних категорій населення. Ми зупинилися на першому варіанті», — цитує прес-служба Бригинця.

Парк відкрився 23 червня 2006 року.

На його території площею 1,8 га розташовано 57 копій-макетів архітектурних і історичних споруджень сучасного міста в масштабі 1:33.

У міні-Києві близько 700 об'єктів.

Як повідомляло агентство, Київська міська рада вирішила виділити комунальному об'єднанню «Київзеленбуд» 60 млн гривень на реконструкцію парків і скверів в 2012 році.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути