chrome firefox opera safari iexplorer

Україна — друга в Європі за падінням зайнятості молоді

29 серпня 2011 о 10:13

Майже 20% молодих українців ніде не працюють і не навчаються. Про це повідомив перший заступник міністра соцполітики України Василь Надрага.

Він зазначив, що кожен третій молодий українець, який бажає працювати, не може цього зробити. Результати соцопитувань, за його словами, стверджують, що п'ята частина вже зневірилася в тому, що де-хто може докласти свої сили.

Він підкреслив, що такий стан речей є проблемним, оскільки через кілька років покоління 55-літніх піде на пенсію і виникне величезна дірка в обсязі трудових ресурсів України, що відіб'ється на прирості ВВП і доходів більшості жителів країни.

Посилаючись на дані статистики, В. Надрага зазначив, що Україна займає друге місце в Європі з падіння зайнятості серед молоді. Так, за його словами, з 2007 по 2009 рік серед дорослого населення країни приріст безробітних склав 2%, тоді як серед молоді — 4,9%.

Експерт підкреслив, що світова криза лише посилила проблеми з молодіжною зайнятістю, сьогодні саме на молодь припадає майже 40% світового безробіття. Він повідомив, що в 2009 році близько 7 мільйонів чоловік віком від 15 до 24 років виявилися без роботи.

В. Надрага заявив, що цю проблему можуть вирішити соціальний діалог, реформування освіти, податкові пільги, зміни в законодавстві та спеціальні програми.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути